Is Bitcoin de Toekomst van Geld

Of Bitcoin de toekomst van geld kan zijn, hangt af van hoe ver mensen bereid zijn om de risico’s te accepteren die gepaard gaan met Bitcoin-investeringen. Net als elke andere speculatieve investering is Bitcoin een riskante beleggingsoptie. De prijzen worden gecontroleerd door het marktsentiment en de cryptomarkt staat bekend als notoir volatiel. Naast bedreigingen van een plotselinge prijsdaling, kan er een ongelukkige hacking episode of een harde schijf crash op uw computer die uw fortuinen afbrokkelende zou kunnen sturen.

Is Bitcoin de toekomst van geld?

De geschiedenis leert dat de Bitcoin-prijzen dramatisch zijn gestegen en zelfs pijnlijke crashes hebben ondergaan. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom je moet investeren in zijn crypto-asset en een aantal redenen waarom je er vanaf moet blijven.

Pluspunten van Bitcoin Investments:

• Wat liquiditeit betreft, Bitcoin is ontegenzeggelijk een toonaangevende liquide investering, omdat er tal van crypto-handelsplatformen, brokerages en beurzen zijn waar u de Bitcoin comfortabel verhandelen voor activa zoals goud of voor contant geld. Bitcoin’s liquiditeit maakt het nogal aantrekkelijk voor individuen die op zoek zijn naar korte termijn winsten. Maar, u ook vasthouden aan uw Bitcoins voor de lange termijn in de hoop dat de prijzen zullen blijven escaleren met de tijd.
• Bitcoin maakte zijn debuut slechts een decennium terug en sindsdien; veel nieuwe munten zijn toegetreden tot de crypto bandwagon. Elke dag, meer en meer munten zijn het invoeren van de mainstream. Deze ontwikkeling brengt plotselinge prijsschommelingen die handelaren kunnen bieden met grote mogelijkheden om winst te maken.
• In tegenstelling tot fiat-valuta’s worden Bitcoins niet uitgegeven of gereguleerd door overheden, en daarom niet onderhevig aan inflatiedreigingen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat Bitcoins hun waarde verliezen door overheidsmaatregelen.
• Wanneer u wilt handelen in aandelen moet u een licentie hebben en een legale makelaar benaderen voor de handel in aandelen van bedrijven. Bitcoin-handel is echter het kopen en verkopen van Bitcoins op beurzen die door individuen kunnen worden gedaan door middel van een uitwisseling. Bovendien, transacties zijn direct in tegenstelling tot voorraad vereffeningen die weken kunnen duren.

Nadelen van Bitcoin Investments:

• Een van de belangrijkste argumenten tegen het overwegen van Bitcoins als de toekomst van geld is de volatiliteit. Prijzen fluctueren de hele tijd en je moet het marktsentiment te controleren en de prijsschommelingen zorgvuldig te observeren om te voorkomen dat het oplopen van enorme verliezen.
• De Bitcoin-markt heeft zeer minimale regelgeving; de regeringen hebben geen controle over deze munt. Regeringen hebben er ook geen uniforme houding tegenover. Dus, de dreiging van wanpraktijken en online fraude zijn hoog.
• Hacking is een zeer reële online bedreiging als het gaat om Bitcoin investeringen. Het is gebeurd in het verleden en leidde tot beleggers verliezen veel van hun spaargeld. Trading via apps kan u blootstellen aan cyberdiefstallen en hacks.
• Net als hacken, is er de mogelijkheid dat u uw persoonlijke sleutels verliest aan de portemonnee die uw Bitcoins opslaat. In een dergelijke situatie heeft u geen toegang meer tot uw geld.
• Tot slot moeten Bitcoins nog worden geaccepteerd als een van de belangrijkste ruilmediums. Tot op heden accepteert slechts een handvol verkopers betalingen in Bitcoin. Een andere reden om beleggers af te schrikken is dat Bitcoin een eindig aanbod heeft; er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins zijn, waarvan er al bijna 18 miljoen zijn gedolven.

Source: https://kryptoszene.de/bitcoin-robot/cryptosoft/